TIPS FÖR FESTEN

Här kommer några planeringstips för att göra festen så bra som möjligt.

 

Utrustning:

Dj:n behöver ett bord i storlek med minsta måtten på 60 X 100cm och höjd mellan 75 till 100cm  där man kan ställa mixer och utrustning på.  Att få tillgång till en duk på bordet är alltid trevligt så att man kan dölja kablar, kontakter och övrig utrustning som inte behöver synas.

 

Topphögtalarna och ljuseffekterna står på 4 - 6st. stativ som oftast placeras i hörnen på lokalerna. Stativen har tre ben var som en triangel och blir ca 1kvm i omkrets. Bashögtalarna kan variera lite i storlekar, när bashögtalare medtages så ställs den/dom oftast brevid högtalar/ljusstativen. Det kan vara bra att veta när man placerar ut bord och stolar i lokalen. Ibland kan det redan vara färdig dukat när man kommer och det blir besvärligt om man då behöver flytta på borden för att få plats med musikutrustningen. När utrustningen väl är monterad på plats så är den mycket svår och tidskrävande att flytta.

Att placera en Dj på en scen om det finns i lokalen är inte nödvändigt, speciellt om scenen är hög. Själv så föredrar jag att stå så att gästerna lätt kan komma fram och önska sin favoritmusik.

 

Dansgolv:

Om man vill ha mycket människor på dansgolvet så är det bra att man placerar dansgolvet i närhet till baren. Baren är oftast en samlingsplats på festen och slipper man gå ifrån vännerna för att dansa så är det enklare att ryckas med i stämningen och bara kliva ut på dansgolvet. Att ha ett för stort dansgolv kan upplevas som tomt och tråkigt vilket gör att många då avstår från att dansa.

Att placera ut några mingelbord eller avställningsytor för glas etc. runt dansgolvet kan göra så att det känns rätt i storlek till lokalen.

 

Dansen / Avbrott:

Om man avbryter dansen för exempelvis för att servera tårta, vickning eller liknande kan ta en lång tid att bygga upp stämningen på dansgolvet igen. På vissa bröllopsfester lämnar brudparet festen långt innan själva festen slutar. Detta medför ofta att festen avbryts och gästerna åker hem. Vi rekommenderar brudparen att stanna till slutet på festen.

 

Musiken:

Jag försöker att uppfylla era önskemål om musiken men glöm inte bort att dina gäster kan ha en annan musiksmak än vad du själv har. Som Dj´s så ”känner vi av dansgolvet” dvs. vi låter i första hand dom dansande gästerna styra valet av musiken och försöker spela det som fungerar där och då. Ni får självklart önska musik direkt till oss eller genom appen ”AskTheDJ” (långt upp till höger på hemsidan).

Om du som arrangör önskar några speciella låtar för kvällen,  skicka gärna en liten lista på dessa innan festen.   Men försök att inte göra listan allt för lång, att få en lista på mer än hundra låtar hjälper oss oftast mindre än att få en lista på 10 till 15 låtar.

 

Föredrar enkla listor skrivna direkt i mail eller i word, med artistnamnet och sångens namn eller så kan ni enkelt dela era favoritlistor från Deezer eller Spotify med en länk.

 

Mikrofon till middagen:

Har givetvis mikrofoner och extra högtalare om det önskas. Men fundera först på om ni verkligen behöver en mikrofon, det blir i många fall opersonligt att tala i en mikrofon än utan. I många fall är högtalarna placerade mot dansgolvet och inte mot middagsborden. Ni kan få justera ljudnivåerna själva om Dj inte finns på plats.

Kontakta Mig